Birthe's Madside

 

And fyldt med postej
8-10 personer
  • 1 and, ca. 2800 g
  • 500 g svinelever
  • 250 g hakket spæk
  • salt
  • peber
  • 3 ansjoser
  • 2 spsk mel

Skær lår og vinger af anden og skrab alt kødet af. Kom kødet i en skål sammen med indmaden, lever, spæk og ansjoser. Kør det igennem maskinen en gang og rør farsen sammen med melet, et drys salt og peber. Derefter tages fat på selve anden. Med en spids kniv skæres op langs rygbenet og rundt om brystbenet så hele skråget kan tages ud. Fjern kirtler fra halsskindet. Foran dem har de nu et stykke flad and uden ben. Herpå lægges farsen, og andekødet foldes sammen og fæstnes med kødnåle eller sys med bomuldsgarn. Lægges i en brødform med sammensyningen nedad. Sættes i ovnen ved 250 grader på risten på nederste rille. Når overfladen er gylden, dæmpes varmen til 150 grader og stegningen fortsættes i ca. 1½ time. Er anden meget fed, må fedtet hældes fra flere gange under stegningen. Den færdigstegte and skal være sprød og farsen gennemstegt. Når formen er kølet af, tages anden ud og lægges på et skærebræt. Den servres kold eller lunken. Man kan lige give den et par minutter ved stærk overvarme, så skindet bliver sprødt. Det kan være vanskeligt at skære anden i pæne skiver. Brug en meget skarp kniv og puds skiverne af bagefter, det vil sige skub dem sammen og fordel farsen inden for anderammen.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 1

 

 

Birthe's Madside