Birthe's Madside

 

Bedstemors sommersylte
4-6 personer
  • 1 lille kylling
  • ¼ l hvidvin
  • 1 porre
  • 2 laurbærblade
  • 5-6 peberkorn
  • 1 hønsebouillonterning
  • vand
  • salt
  • peber
  • 8 blade husblas
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 rød peber
  • 1 pakke bacon
  • brød

Læg kyllingen i en gryde, tilsæt hvidvin, fintsnittet porre, laurbærblade, peberkorn, hønsebouillonterning og vand så kyllingen er dækket. Krydr med salt og peber. Kog for svag varme i ca. 1 time. Tag kyllingen op. Si suppen og kog den ind, så der er ca. ½ litter tilbage. Opblød husblasen i koldt vand og smelt den i suppen. Skær kyllingkødet i mindre stykker, snit forårsløgene, skær peberfrugten i terninger og bland alt. Hæld det i en form, der er fodret med husholdningsfilm. Hæld suppen over og stil sylten kold i cs. 3 timer. Server med brød og sprødtstegt bacon.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag lille 4

 

 

Birthe's Madside