Birthe's Madside

 

Budin azteca, kyllinge-tortilla-gryde
Mexicansk, fjerkræ 8 personer
  • 18 majstortillas, eller 12 hvedemelstortillas
  • 2½ dl majsolie
  • 9 dl salsa de jitomate
  • 1 kylling (1300 gr)
  • 2 chilipebre, grønne
  • 3 dl cremefraiche
  • 1 løg
  • 225 g cheddarost, mild

Kog kyllingen, udben den og fjern alt skind. Skær chili i strimler, hak løget fint og riv osten. Varm olien op på en stegepande. Steg tortillaerne ca. 30 sek på hver side, hvorefter de lægges til afdrypning på fedtsugende papir og holdes varme til alle er stegt. Tænd for ovnen og varm den op til 180 gr. Bring tomatsaucen i kog. Spred 4 spsk af den varme sauce ud over bunden af et ovnfast fad. Dyp en tredjedel af de stegte tortillas i den varme sauce, en ad gangen, og fordel dem over bunden af fadet. Tortillaerne skal overlappe hinanden, så de alle ligger helt fladt. Øs noget mere tomatsauce over tortillaerne. De skal være helt dækket, også kanterne. Arrangér ca. en tredjedel af kyllingestykkerne oven på tomatsaucen og tortillaerne, derover chilipeber, cremefraiche og hakket løg. Til sidst drysses alt med reven ost.

Kilde: Lars Olesen

 

 

Birthe's Madside