Birthe's Madside

 

Catalinsk kylling
Fjerkræ 4 personer
  • 2 kyllinger
  • 1½ dl olivenolie
  • 1 mellemstort løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 laurbærblad
  • 2 dl tør hvidvin
  • 1 rød peberfrugt
  • Salt - friskkværnet peber
  • 2½ dl langkornede ris
  • 1 tsk safran
  • 2 spsk smør

Rengør kyllingerne, dup dem tørre og del dem i kvarter. Drys rundhåndet med salt og peber. Ophed olien i en kasserolle og brun stykkerne. Tag kødet op. Hak løgene og svits dem i kasserollen. Kassér frøstol og stilk, skær peberfrugten i strimler og svits dem. Læg kødet ovenpå og tilføj laurbærbladet og vinen. Lad retten simre et kvarters tid. Eventuel indmad kan sønderdeles med blenderen og kommes ved. Smelt smørret i en gryde og tilføj safran, salt og hvid peber. Svits risen og anbring kyllingestykkerne ovenpå. Hæld resten af kasserollens indhold over, tilsæt 4 dl vand, læg låg på og lad retten snurre til risen er kogt. Hold øje med at risen ikke koger tør - tilsæt evt. ekstra vand.

I stedet for safran kan anvendes gurkemeje til den gule farve..

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

John Erik Hansen 27-03-1996.

 

 

Birthe's Madside