Birthe's Madside

 

Citronkylling
4 personer
  • 8 stk kyllingebryst
  • 2 dl mel
  • 2 spsk majsstivelse
  • 3 spsk vand
  • 4 æggeblommer
  • olie
  • Sauce:
  • 3 spsk majsstivelse
  • ¾ dl sukker
  • 5 dl hønsebouillon
  • 1½ dl citronsaft
  • 1 tsk ingefær
  • 2 tsk soya
  • 2 tsk tør sherry
  • salt
  • peber

Fjern evt. ben fra kyllingen. Bland mel, vand, æggeblommer og majsstivelse grundigt, smag til. Dyp kødet i dejen og frituresteg det, til det er gyldent. Skær hvert bryst i 3-4 stykker. Hæld saucen over.

Sauce: Kom majsstivelse, sukker, bouillon og citronsaft i en gryde og bring det i kog under omrøring. Tilsæt ingefær, soya og sherry. Smag til og lad det simre i 3 min.

Kilde: Thomas Broch

 

 

Birthe's Madside