Birthe's Madside

 

Citronkylling med linser og urter
4 personer
  • 4 stk kyllingebryst m/ben eller 8 kyllingelår
  • 25 g smør
  • salt og peber
  • 3 dl hønsebouillon
  • 1 spsk soja
  • saft og skal af ½ citron
  • 1½ dl røde linser
  • 2-3 gulerødder
  • 150 g selleri
  • 3 løg (evt. rødløg)
  • 25 g smør
  • 1 bundt purløg
  • citronskal

Tør kyllingestykkerne godt, og brun dem på alle sider i en dyb pande. Drys med salt og peber. Hæld bouillon, citronsaft og -skal samt soja ved, og damp under låg 30-40 minutter. Mærk, om kødet er færdigstegt. Jævn evt. skyen med lidt majsstivelse. Skyl linserne godt i en sigte. Kog dem i 10 minutter i letsaltet vand. Lad dem dryppe af. Skræl urterne, og skær dem i småstykker. Svits dem på panden i smørret, og småsteg dem 10 minutter. Vend hele tiden. Vend de kogte linser i, og varm igennem. Kom klippet purløg og citronskal i, og smag til med salt og peber. Hæld evt. kyllingeskyen ved. Server sammen med kyllingestykkerne.

 

 

Birthe's Madside