Birthe's Madside

 

Devonshire chicken
(Kylling med kartofler og løg)
  • ca 1,3 kg kylling delt i 4 dele
  • mel
  • 30 g smør
  • 2 løg i skiver
  • 500 g. store kartofler i skiver
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 kop varm hønseboullion (af terning)
  • 1 kop engelsk æblevin / Penshurst (anden frisk hvidvin kan også anvendes)
  • ¼ kop friskrevet ost
  • finthakket persille

Ovnen forvarmes til 180 grader. Kyllingestykkerne vendes i mel og brunes let i en pande med smør. Halvdelen af løg og kartofler lægges i en gryde og drysses med salt og peber. Kyllingestykkerne lægges på, hvorefter det næste lag kartofler og løg lægges ovenpå. 1 kop varm boullion samt 1 kop hvidvin hældes over. Det hele brasseres i een time i ovnen under låg. Ovnen stilles nu på 200 grader - osten hældes over og retten brasseres endnu ½ time UDEN låg indtil osten er brun. Drysses med friskhakket persille inden servering.

Kilde: Ebbe Søndergaard

 

 

Birthe's Madside