Birthe's Madside

 

Doktorfruens høne
6 personer

Denne opskrift har jeg fra en kogebog udgivet af Berlingske Aftenavis i 1961, som havde foretaget et udvalg blandt kendte københavnerinders opskrifter. Retten er direkte at gå til, den smager herligt og med en rimelig rødvin vil den give en ganske dejlig middag.

  • 1 høne, ca 2½ kg

  • 250 g champignon

  • 12 skiver bacon

  • 2 dl madeira eller sherry

  • ½ l fløde

  • 100 g smør

  • aspargeskartofler

Hønen skæres rå i 10 til 12 stykker. Ryggen skæres fra og koges til kraftsuppe. Hønsekødstykkerne brunes på en pande og lægges derefter i et ildfast fad.

Panden, hvorpå hønsekødstykkerne er brunet, koges af med den suppe, man har lavet på hønseryggen, fløden kommes i, måske en anelse kulør, madeira/sherry og lidt salt/peber. Før fadet sættes i ovnen, overhældes hønsekødstykkerne med saucen og retten bages nu i ovnen i ca 1 time (200 gr). Champignons og bacon ristes hver for sig og fordeles før serveringen i fadet. Aspargeskartoflerne pyntes med persille.

Servering: Meget let. To fade. Et med hønsekødet og sauce, det andet med kartofler med persille. Husk den rimelige rødvin!

Kilde: Carsten Just Munch

 

 

Birthe's Madside