Birthe's Madside

 

Duer naturel
4 personer
  • 4 unge duer, helst skovduer
  • indmad fra duer, evt. kylling, samt lidt svinekød, i alt ca. 500 g
  • 50 g smør
  • 1 savoykål
  • ¾ kg kartofler
  • 2 løg
  • 200 g bacon
  • 2 spsk olie
  • 1 bundt timian
  • trøffel
  • pistacienødder
  • 2 æg
  • 1-2 dl piskefløde
  • salt
  • peber

Duerne brunes omhyggeligt i smør, herefter sættes de på et ildfast fad, der er smurt med smør. Duerne sættes i ovnen i 30 minutter ved 200 grader. De skal være dækket med alufolie, intil der mangler 5 minutter.

Råstegte kartofler: Rå kartofler skives og sauteres i olie, timian, salt og peber. Løg og fintskåret bacon sauteres. Lægges i lag i ovnfast fad og bages i ovn på 200 grader, til overfladen er sprød, ca. 45 minutter.

Fyldt savoykål: 4 blade savoykål blancheres. Svinekød og indmad fra duerne hakkes og blandes med fintskåret trøffel, hakket pisacienødder, 2 æg og fløde, smages til med salt og peber. Farsen fordeles i de 4 blade savoykål, der bindes til og lægges i en gryde med lidt kalvefond eller fjerkræfond og damper ved svag varme ca. 15 minutter.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 1

 

 

Birthe's Madside