Birthe's Madside

 

Due som i Chianti
Hovedret, due, italiensk 2 personer
  • 2 duer
  • 1 finthakket løg
  • 1 finthakket stilk bladselleri
  • 2 finthakket fed hvidløg
  • 4 dl Chianti classico
  • 2 spsk tomatpure
  • 300 g ris
  • Smør
  • Salt
  • Peber
  • Frisk salvie
  • Olivenolie
  • Finthakket persille
  • Vildt-, due-, kyllingefond
  • Finthakket duelever
  • Revet fåreost

Duerne fyldes med salvie og gnides ind i salt og peber og brunes i olivenolie. Tilsæt løg, bladselleri, hvidløg og persille og svits det let, før der tilsættes en smule fond. Dernæst røres duelever og vin i retten. Når vinen er svundet lidt ind, tilsættes tomatpure og fond, så det dækker. Læg låget på og lad det simre 30-40 min., indtil duerne er møre. Fjern duerne og lidt sauce og hold det varmt. Hæld risene i resten af saucen og tilsæt om nødvendig mere fond. Lad retten koge under låg, til risen har opsuget saucen. Til sidst røres ost og smør ind i retten.

Serveringen: Skær duerne ud, læg dem på en bund af ris og overhæld det hele med sauce.

Kilde: Floyd i Italien

Morten Isaksen (23/5-95)

 

 

Birthe's Madside