Birthe's Madside

 

Dybstegt struds med ramennudler, chevrecreme og soyawasabisauce
4 personer
  • 4 x 150 g filet af struds
  • 1 pk tempuradej (kan købes i Asiatiske forretninger)
  • 4 portioner ramennudler
  • 50 g syltet chevre
  • 50 g yoghurt naturel
  • 1-2 papaya (skrællet og skåret i tern)
  • Marinade:
  • 1 dl vindruekerneolie
  • 1 spsk soya
  • 1 tsk wasabi-pulver
  • 2 spsk sesamolie
  • 1 spsk mørke sesamfrø
  • 4 dl soyaolie (til stegning)

Strudsfileterne stikkes med gaffel og lægges i marinaden 2-3 timer i køleskab. Derefter vendes den i tempureblandingen og steges i varm soyaolie, til den er smuk gylden på alle sider. Tag den op af olien og lad den hvile et varmt sted, mens du laver resten. Nudlerne koges i rigeligt vand, dryppes af og holdes varme. Chevre, yoghurten og papaya blandes og varmes i en gryde. Pas på den ikke brænder på. Fordel saucen på 4 varme tallerkener, læg nudlerne smurt ovenpå, skær strudsen i 3-4 pæne skiver og stil dem rundt om nudlerne, dryp med lidt af marinaden og server.

Kilde: Meyers Køkken

 

 

Birthe's Madside