Birthe's Madside

 

Engelsk kyllingepie
4 personer
  • 4 kyllingeschnitzeler

  • 50 g smør

  • 2 hakkede løg

  • salt

  • peber

  • 2 dl hønsebouillon

  • 2 dl fløde

  • lidt jævning

  •  

  • Pynt:

  • tomatbåde

  •  

  • Dej:

  • 150 g mel

  • 100 g smør

  • 3 spsk koldt vand

Kyllingkødet skæres i strimler eller terninger. I brunet smør steger løg og kød få minutter, krydderier tilsættes samt bouillon, og det hele småsteger i 20 minutter. Fløden og evt. rensede champignonskiver blandes i, koges op og samles med lidt jævning, som smages godt til.

Dejen er enkel: Smør og vand hakkes ud i melet og æltes til en dej, der lægges koldt, Selve kyllingekødet kommes i et lidfast fad. Dejen rulles ud til et låg, der lægges direkte på kødet og trykkes fast til kanten. Pensles med æg, og der skæres enkelte snit i dejen. Bager på en rist på nederste rille ved 225 grader i 20 minutter. Serveres med salat.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside