Birthe's Madside

 

Familiens hyggegryde
4 pers.
  • 1 stor kylling, evt. frossen og optøet, delt i 6 - 8 stk.
  • 2 spsk smør
  • 3 dl vand
  • 1 dåse tomater
  • 3 - 4 spsk tomatpuré
  • 1 hønsebouillonterning
  • 250 g champignoner
  • 10 - 12 små løg
  • 2 spsk mel
  • 1 dl rød eller hvidvin
  • 2 dl piskefløde
  • salt
  • peber
  • evt. hvidløg
  • babymajs

Kyllingstykkerne brunes i en stegepande og lægges efterhånden over i en gryde. Panden koges af med vand, dåsetomater, tomatpuré og 1 hønsebouillonterning og hældes over kyllingstykkerne, der småsteger under låg i 20 min. Imens småsteger på panden i lidt smør champignoner i skiver med de små løg, herover drysses mel, og der spædes med vin og fløde og krydres med salt og peber. Det koger i 5 min og hældes over kyllingstykkerne, der nu småsimrer videre i ca. 30 min. Babymajs kommes i gryden og koger med nogle min. Retten smages til og serveres med salat og løse ris.

Kilde: www.hoi.mobilixnet.dk - Birthes Madside - Mad/Bag lille 2

 

 

Birthe's Madside