Birthe's Madside

 

Farseret kylling
4-5 personer
  • 1 pæn stor kylling

  •  

  • Fars:

  • 125 g hakket svinesmåkød

  • 50 g kogt, røget skinke

  • rasp

  • ca. 1 dl mælk

  • 1 æg

  • 1 tsk salt

  • 1 tsk peber

  • 1 bundt skyllet, klippet purløg

  • 2 spsk frysetørret persille

  • ½ tsk Herbes de Provence

Begynd med at udbene kyllingen ved at skære ned langs rygbenet og fortsætte langs benet hele vejen rundt til brystbenet, men pas på, skindet ved brystbenet er tyndt. Man kan også bede slagteren om at udbene kyllingen. Rør det hakkede kød til fars med de øvrige ingredienser. Hvis kyllingen skal steges sammen dag, kan du godt bruge frisk persille. Læg kyllingen på et bræt med skindsiden nedad. Fyld farsen i kyllingen, fold den sammen og sy den i ryggen med ufarvet bomuldsgarn. Læg kyllingen i en smurt bradepande med brystsiden opad.

Kog kyllingben og indmad af med ca. 4 dl vand, 1 gulerod, 1 løg, 1 kvist timian og 1 laurbærblad i 30 minutter og si suppen. Brun kyllingen i ovnen i 15 minutter ved 225 grader. Hæld den siede suppe ved og dæmp varmen til 180 grader. Steg kyllingen i ca. 1 time, til kyllingen og fars er gennemstegt. Lad kyllingen hvile i ca. 15 minutter, inden den udskæres. Jævn skyen med lidt saucemel og smag den til med salt og peber. Nye kartofler og gulerødder, ærter eller bønner passer godt til.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

Birthe's Madside