Birthe's Madside

 

Fasaner i fad med æbler
6 personer
  • 2 fasaner 100 g smør

  • 3 skrællede Belle de Boskoop æbler i både

  • salt

  • peber

  • 1 spsk sukker

  • 2 små laurbærblade

  • 1½ dl piskefløde

  • 1½ dl creme fraiche 38%

  • 2½ dl hønsebouillon

  •  

  • Pommes de terre alumette-tændstik-kartofler:

  • 6 store kartofler

Skær de plukkede, rensede fasaner i halve og krydr dem ud-og indvendig med salt og peber. Brun den på begge sider i 75 g af smørret og læg dem over i et ovnfast fad. Kom resten af smørret i gryden og lad det smelte uden at brune. Tilsæt sukker og lad det blive let gyldent sammen med stegesmørret. Vend æblebådene i sukker/smør, til de har taget let farve, og læg dem over i fadet til fasanerne. Kom laurbærblade imellem. Kog gryden af med fløden, creme fraiche og bouillon-kog ved kraftig blus i 3-4 minutter og hæld saucen over fasanerne. Dæk fadet med folie og sæt dem i ovnen ved 190 grader på næstnederste rille i 1 time. Tag folien af de sidste 20 minutter. Skræl kartoflerne, skær dem i skiver og derefter i tændstik-tynde strimler. Skyl dem i kold avnd og dup dem helt tørre i et viskestykke. Kog dem første gang i en gryde med middelvarm olie-lidt ad gangen, da olien bruser op, når de kommer i. Bland godt rundt i kartoflerne, straks de er kommet i gryden, så de ikke hænger sammen. Tag dem op på fedtsugende papir, når de er lysebrune. Sklru op for olien og kog dem ganske kort anden gang, til de er sprøde og gyldne. Drys let med groft salt. Server fasanerne med de sprøde kartofler samt en let grøn salat.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside