Birthe's Madside

 

Fasaner med sellerigratin
Vildt, gratin, grøntsager 4 personer
  • 2 fasaner ( 600g)
  • 25 g smør
  • 1 æble i kvarte (fx cox orange
  • 75 g gulerod i mindre stykker
  • 6 letknuste enebær
  • ½ tsk groft salt
  • 5 sorte peberkorn
  • 2½ dl vand
  • Sellerigratin:
  • ½ knoldselleri i små stykker ( 350g )
  • 4 dl vand
  • 1½ dl piskefløde
  • 3 æg
  • 1 grofthakket fennikel (150g)
  • 1 tsk groft salt
  • Friskkværnet peber
  • Sauce:
  • 4 dl stegesky fra fasanerne
  • 1½ dl ceremefraiche 38%
  • 1½ spsk saucemel
  • ½ tsk groft salt
  • evt. kulør
  • Tilbehør:
  • Hasselbackkartofler

Bagetid: Ca.25 min ved 225°

Skyl, rens og tør fasanerne godt. Del dem i kvarte. Lad smørret gyldne i en stegegryde. Brun først bryststykkerne og tag dem op. Brun lårstykkerne og tilsæt æble, gulerod, enebær, salt og peberkorn. Læg bryststykkerne øverst med kødsiden nedad. Hæld vand ved. Kog fasanerne ved svag varme og under låg i ca. 45 min., til de er møre og gennemkogte. Tag fasanerne op og lad dem hvile tildækket i ca. 15 min.

Sellerigratin: Kom selleristykkerne i kogende vand og kog dem møre under låg i ca. 10 min. Hæld dem til afdrypning i en sigte. Kom selleristykkerne i en skål og mos dem groft med en gaffel. Rør fløde og derefter æggene i et ad gangen. Tilsæt fennikel, salt og peber. Rør blandingen godt igennem. Fordel gratindejen i 4 smurte, ovnfaste skåle ( ca. 3 dl ). Bag sellerigratinerne midt i ovnen.

Sauce: Si stegeskyen ned i en gryde. Tilsæt cremefraiche og bring skyen i kog. Kom saucemel i under omrøring og kog saucen igennem ved svag varme i ca. 1 min. Smag til med salt.

Kilde: Karolines Køkken 5.

 

 

Birthe's Madside