Birthe's Madside

 

Festlig kyllingekrans i gelé
4-6 personer
  • ca. 500 g kyllingekød, evt fra schnitzler

  • vand

  • salt

  • 1 løg i skiver

  • 1 porre i snitter på 1 cm

  •  

  • Gelé:

  • 6 dl suppe

  • 10 blade husblas

  •  

  • Serveres med sovs:

  • 2 dl creme fraiche

  • 100 g mayonnaise

  • citronsaft

  • sennep

  • paprikapulver

  • salt

  • 2 kogte, mosede æggeblommer

  •  

  • Pynt:

  • 2 kogte hakkede æggehvider

  • ½ agurk i terninger

Kyllingekødet koger mørt i vand med salt og løgskiver. Skæres i mindre stykker. Kogte gulerødder og porrer koger med og tages op, når de er møre. I en stor randform (1 liter)lægges kyllingekød, porrer, gulerødder og kogte løgskiver. Suppen sies. Måles. Husblas lægges 5 minutter i koldt vand, trykkes af og smelter i suppen, der smages til. Hældes forsigtigt over i randen, der stilles koldt til dagen efter. Vendes og pyntes med hakkede, kogte hvider og snittet rå agurk, og i midten sovsen, der er rørt sammen  og smagt godt til. Hertil ristet franskbrød.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside