Birthe's Madside

 

Fladmast hane med nye hvidløg
Hovedretter, fjerkræ 6 personer
  • 1 hane
  • 1½ kg grønsager, kartofler, persillerødder, scorzone-rødder
  • 3 nye hvidløg
  • 1 citron
  • Salt
  • Peber
  • Olivenolie

Læg hanen på et bræt med brystbenet nedad. Skær med en tung skarp kniv på begge sider af rygbenet, tag det væk, halsen følger med. Vend hanen om og tryk den flad. Skyld grønsagerne, lad kartoflerne være hele, hvis de har nogenlunde samme størrelse og ikke er for store. Skær resten af rødderne i tilsvarende stykker, gerne med skræl. Skær hvidløgene i kvarter. Skræl den ene halvdel af citronen tyndt. Læg hvidløg og citronskal midt i en bradepande, og læg den fladmaste hane ovenpå med skindsiden opad. Arranger grønsagerne udenom, drys med salt, peber, og olivenolie. Hæld 3 dl vand i bunden. Bag ved 200°, til hanen er mør og sprød. Der skal "rumses" i grønsagerne så de ikke branker. Når dyret kommer ud af ovnen, presses citronen hen over grønsagerne. På denne måde opnår man sprødt skind over hele hanen. Hvidløgene spises som en slags creme til retten.

Kilde: Politiken

Henrik Holten 20/4 1997

 

 

Birthe's Madside