Birthe's Madside

 

Fyldte kalkunschnitzler med skorzonerrødder
  • 4 kalkunschnitzler
  • salt
  • peber
  • 100 g friske spinatblade
  • 25 g reven emmentalerost
  • 1 æg
  • 1 dl rasp
  • 100 g smør
  • Stuvede skorzonerrødder:
  • 4 skorzonerrødder
  • 5 dl vand
  • 2 spsk eddike
  • 75 g smør
  • 75 g mel
  • 8 dl mælk
  • salt
  • peber

Skræl skorzonerrødderne og del dem i stykker på ca. 4 cm. læg dem i vand med eddike, til alle er skrællet og kog dem så 8 minutter i vand, der lige dækker. Bag smør og mel sammen og spæd med mælken. Lad saucen koge godt igennem og smag til med salt og peber. Vend de kogte skorzonerrødder i den varme sauce. Skær kalkunschnitzlerne igennem, så de kun hænger sammen i den ene side, og krudr dem med salt og peber ud-og indvendigt. Skyl spinaten og damp den under låg i 5 minutter med det vand der hænger ved. Lad den dryppe godt af. Fordel spinaten i schnitzlerne sammen med osten og luk dem med kødnåle. Pisk ægget sammen og paner kødet i og derefter i rasp – tryk paneringen godt fast. Brun schnitzlerne i smørret og steg vidre ca. 8 minutter på hver side. Servér dem rygende varme sammen med de stuvede skorzonerrødder.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 1

 

 

Birthe's Madside