Birthe's Madside

 

Fyldt kylling

  • 1 stk kylling á 2 kg

  • 250 g kålrabi

  • 1 helt hvidløg

  • 1 bdt persille

  • ½ citron

  • salt, peber

  • 100 g rygeost

  • 1 bdt. purløg

Fjern nyre og gump på kylling, tør den af indvendig med køkkenrulle og gyldn den med kålrabi i små terninger, hele vaskede fed hvidløg med skræl, persille og citronen delt i mindre stykker. Før en hånd ind mellem kød og skind fra brystsiden og løsn skindet fra kødet på hele kyllingen. Klem og fordel en blanding af rygeost og purløg ind mellem skind og kød. Steg den i ovnen v. 175 grader i 5 kvarter. Lad den hvile mindst 10 minutter inden udskæring. Giv fyldet til og dampede grøntsager - gerne spidskål - og en stegt kartoffel , f.eks. en röst med revet selleri i og måske en gourget. Agurkesalat er obligatorisk her i forårsmånederne.

Kilde: Københavns Radio: Lørdagskanalen

 

 

Birthe's Madside