Birthe's Madside

 

Gammeldags grydekylling
4 personer

Retten kræver tid, men den bliver lækker.

  • 1 kylling på 1600 g
  • 1½ spsk smør
  • 1 tsk sukker
  • 1 bundt persille (groft hakket)
  • groft salt
  • margarine

Kyllingen renses og drysses med salt indvendig. Persille, smør og sukker røres sammen til en bolle og puttes ind i kyllingen. (Luk til med en kødnål) Gnid kyllingen med salt og brun den, i en stor gryde, på alle sider. Vend brystsiden nedad og hæld vand ved kyllingen. Til det når halvt op på kyllingen. Lad nu kyllingen små simre i ca. 4 timer. (Sørg for at der er væde ved hele tiden under stegningen.) Når kyllingen er færdig tages den op af væden og får lov at trække. Væden sies og der laves sovs af den. Smelt lidt margarine i en gryde, tilsæt noget mel og kom så væden i lidt efter lidt til sovsen har den retter konsistens. Tilsæt 1 tsk. sukker og kulør. Smag til og eventuelt tilsæt lidt mere salt.

Der serveres kogte kartofler og agurkesalat til.

Kilde: Ursula Malchow

Ina Reffstrup

 

 

Birthe's Madside