Birthe's Madside

 

Grillspid m/ kyllingekød og satay sauce
Grill, Fjerkræ, Indonesisk, Hovedretter - Personer: 7
  • Kylling:
  • 1 kg kyllingebryst
  • 1 tsk stødt koriander
  • 2 fed hvidløg
  • 1 mellemstort løg
  • 1 tsk karry
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk sukker
  • 3/4 dl olie
  • Satay Sauce:
  • 200 g saltede peanuts
  • 4 tørrede chilipebre
  • ½ dl citronsaft
  • 2 fed hvidløg
  • 4 spsk brun farin
  • 2 små løg
  • 1 tsk salt
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 bouillonterninger
  • 1 dl olie
  • 3 dl vand

Fjern skind og ben fra kødet og skær det i stykker, ca. 3 x 4 cm. Findel hvidløget i en morter sammen med grofthakkede løg og bland med spidskommen, karry, ingefær og salt. Blandingen stødes til en pasta og røres i olien lidt efter lidt. Kom kødet i og lad det marinere i 1-2 timer eller længere i køleskabet. Sæt kødet sammen på små spid (bambusspid) og steg dem på grillen, vendes en gang. Kødet lægges så tæt på grillen, som det kan uden at brænde, og steges 2-3 min. på hver side. Saucen laves således: Læg de tørrede chilipebre i blød i lunkent vand i ca. 30 min. Blend dem derefter sammen med hvidløg, løg, jordnødder og peberfrugt. Varm olien på en pande, kom nøddemassen i og rist den 5 min. under omrøring. Rør citronsaft, sukker, salt samt bouillonterninger (opløst i vandet) i og smag til. Saucen skal være stærk og "brændende" i smagen. Serveres varm til det grillstegte kød sammen med kogte ris.

Kilde: Stine Hansen, 08 Jul 93

 

 

Birthe's Madside