Birthe's Madside

 

Grydestegt kylling med pommes bateaux og grøntsager
4 personer
  • 1 kylling
  • 50 gr. smeltet smør
  • 1 bdt hakket persille
  • 2 små løg
  • 2 gulerødder
  • 1 æble
  • 1 dl hvidvin (eller vand)
  • 2 spsk friske krydderurter eller 1 spsk tørrede (løvstikke, rosmarin, salvie, oregano)
  • 1 laurbærblad
  • salt
  • friskkværnet sort peber
  • 3-4 gulerødder
  • 1 porre

Rens kyllingen og gnid den med salt og peber udvendigt og indvendigt. Kom krydderurterne ind i bugen sammen med persille og et æble skåret i både - stik en tandstikker eller en kødnål i til at holde fyldet inde i bugen af kyllingen. Læg kyllingen ned i en gryde, der tåler at komme i ovnen. Skær gulerødderne i skrå skiver og løgene i både og læg så det hele ned til kyllingen. Hæld smeltet smør hen over og 1 dl hvidvin ved, for at kyllingen kan dampes mør. Sæt låg på og stil gryden i ovnen i 1 time 45 minutter ved 170-180 grader eller til kyllingen er mør. Tag af og til gryden ud og hæld suppen over kyllingen.

Snit det øvrige tilbehør i skrå skiver og svits det lidt i en gryde til det har fået en gennemsigtig og blank farve . Kom så de svitsede grøntsager oven i gryden med kyllingen 15 minutter før retten er færdig.

Skær kyllingen ud i passende stykker og læg den tilbage i gryden.

Servering: Servér sammen med Pommes Bateaux (stegte kartoffelbåde) og evt. en grøn salat og/eller evt. groft brød. Det behøves ikke med salat, da der er mange urter i, men det giver alligevel retten et frisk sprødt pift med salat til, da de andre grøntsager er bløde og lidt "fede" af at være stegt i fedtstof.

Kilde: Søren Frimann Trads

 

 

Birthe's Madside