Birthe's Madside

 

Hane i ”godt selskab”
5-6 personer
  • 1 ung hane, ca 1 ¾ kg

  • vand

  • småtskårne grønsager som gulerod, selleri, porre

  • salt

  •  

  • Karrysovs:

  • 50 g smør

  • 2 æbler i terninger

  • 1 hakket løg

  • 2 tsk karry

  • lidt syltet hakket ingefær eller evt. ½-1 tsk ingefærpulver

  • 5 dl siet suppe

  • 2 dl piskefløde

  • jævning

Serveres med løse ris, evt. de vilde, mangochutney og syltede peberfrugter

Vand bringes i kog sammen med de snittede grønsager, der skal koges til mos. Hannen kommes i, koger op, skummes og småkoger – gerne i en trang gryde – i ca. 1 time. Mærk, om kødet er mørt. Hanen tages op og holdes varm. Imens laves sovsen: æbler, løg, karry og ingefær steger i smørret, derefter blandes siet bouillon og fløde i, og sovsen koger godt igennem, jævnes og smages til. Løse almindelige ris eller vilde ris passer fint med peberfrugter og stænger af rå agurk.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside