Birthe's Madside

 

Helstegt andebryst med fettuccine-pasta og urter
Hovedretter, Fjerkræ, Pasta, Grønt - Personer: 4
  • 250 g frisk fettuccine-pasta
  • 2 Berberi-andebryster
  • 2 spsk vindruekerneolie
  • 40 g porrer
  • 120 g courgette
  • 80 g bønnespirer
  • 100 g sukkerærter
  • 1 fed hvidløg
  • 3 dl Vand
  • 3 spsk japansk soyasauce
  • 1 spsk Maizena

Den friske pasta koges et minut mindre end normalt i rigeligt vand tilsat lidt salt. Andebrysterne ridses på skindsiden på kryds og tværs og brunes på panden i ganske lidt olie - der kommer hurtigt mere fedt fra andebrysterne. De brunes først på skindsiden i ca. 5 min., derefter på kødsiden 3-4 min., så de er rosa indeni. Sættes til side og holdes varmt. Det meste af fedtet på panden hældes ud. Porrerne skæres diagonalt i tynde skiver, courgetten skæres i strimler og sukkerærterne skæres ca. 4 gange igennem på skrå. Hvidløgsfeddet presses og svitses på panden i resten af andefedtet, dernæst tilsættes de øvrige grøntsager, der svitses i et minut. Soyasaucen tilsættes vandet, og maizena røres godt ud heri. Væden hældes over de varme grøntsager og koger med i ca. et minut. Der smages til med salt og peber. Den friskkogte pasta tilsættes og koger med i et minut.

Anretning: Med en meget skarp kniv skæres andebrysterne i pæne tynde skiver lidt på skrå. Placeres på eller ved siden af pastablandingen i en vifteform.

Kilde: "Pasta Basta - anderledes pastaretter". Stine Hansen, 23 Aug 93

 

 

Birthe's Madside