Birthe's Madside

 

Helstegt strudsefilét
Ca. 180 g pr. person - 10-15 personer om en filet
  • En strudsefilet omkring 2-2½ kilo

  • Tilbehør:

  • majs

  • bladselleri i skiver

  • porrer i skiver

  • baby-karotter

Strudsen placeres på bradepanden efter at være blevet indgnedet i krydderier efter eget valg (salt, peber, hvidløg etc.). Overhældes med rødvin, så der står ca. ½ cm. i panden (kan evt. spædes med vand, hvis man er en nærig hund). Ovnen forvarmes til 225° (hvis der skal mere end 1 filet i ovnen er det en fordel med varmluftsovn...). Med stegetermometer i den tykkeste del af kødet skal temperaturen vise 72°. Temp. stiger med ca. 1 grad i minuttet det meste af tiden. Vel ude af ovnen pakkes kødet i stanniol i 15 minutter, og kan så udskæres i de dejligste skiver rødt/lyserødt kød.

Tilbehøret kastes i en meget varm jerngryde eller wok og svitses efter behag.

Der kan med fordel serveres flødekartofler - men alle slags kartofler og sauce, du ville vælge til en oksefilet, kan du bruge til din struds.

Luksus-tilbehør kan desuden være en bacon/løg/champignon-mix, også i stegegryde.

Kilde: Brian Jensen

 

 

Birthe's Madside