Birthe's Madside

 

Honning- og sesamglaseret kalkunbryst med cremet orangesauce
6 personer
  • 1 kalkunbryst på ca. 1 kg
  • 15 g margarine
  • 1 tsk salt
  • peber
  • 2 dl hvidvin
  • 1 dl hønsebouillon
  • Honningglasering:
  • ½ dl honning
  • ½ dl soyasauce
  • 1 fed presset hvidløg
  • 2 spsk sesamfrø
  • Orangesauce:
  • 2 skalotteløg
  • 1 spsk olie
  • 1 tsk hakket rød chili
  • siet sky og hvidvin indtil der er 2 dl væske
  • juice af 2 appelsiner, 2 dl
  • 2 dl creme fraiche 38 %
  • ½ tsk salt
  • smages evt. til med appelsinskal
  • Tilbehør:
  • 250 g sukkerærter
  • 2 røde peberfrugter svitses i 1 spsk olie
  • 360 g jasminris, der kommes i en lille smurt skål, der vendes ud på tallerkenen.

Kalkunbrystet brunes på alle sider i margarine. Stegen krydres og lægges i et ildfast fad. Vin og bouillon hældes ved og formen stilles midt i en 160 grader varm ovn. Kalkunbrystet steges ca. 1 time. Skyen hældes fra og sies. Glaseringen røres sammen og stegen pensles. Glaseres ved 225 grader i ca. 10 minutter. Stegen pensles undervejs og al glaseringen bruges. Når der mangler 5 minutter af stegetiden drysses kalkunbrystet med sesamfrø. Stegen hviler 15 minutter. Skalotteløg hakkes og steges klare i olie. Chili, sky, hvidvin og appelsinjuice tilsættes. Saucen simrer ca. 10 minutter. Creme fraiche røres i og saucen koger yderligere 5 minutter. Smages til med salt. Kalkunbrystet skæres i tynde skiver og overhældes med honningglasering fra bunden af den ildfaste form.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag lille 4

 

 

Birthe's Madside