Birthe's Madside

 

Hønse-kebab fra Israel
Fjerkræ 4 personer
  • 2 stk hønsebryst
  • 2 små løg
  • 1 glas tør hvidvin
  • 2 citroner
  • 1 laurbærblad
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 tsk hele peberkorn
  • 1 tørret chili uden frø
  • Groft salt

Tilbered en marinade af vin, citronsaft, det smuldrede laurbærblad, hvidløgssaften, den finthakkede chili uden frø og de hele peberkorn. Skær løgene i kvarter og giv dem et par minutter i kogende vand. Skyl hønsekødet og dup det tørt. Skær det i passende stykker og læg det i marinaden. Lad kødet stå et par timer eller mere i køleskabet. Fjern peberfrugternes frøstol og stilk og skær frugterne i stykker svarende til kødstykkerne. Kødstykker, løgkvarter og peberfrugt trækkes vekselvis på grillspyd og grilles i ovn eller over trækul. Drej jævnligt og pensl med marinaden. Resultatet er bedst, når grilleringen tager en halv times tid. Pitabrød er velegnet til.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

John Erik Hansen 27-03-1996.

 

 

Birthe's Madside