Birthe's Madside

 

Ingefær-and
Hovedret, Fjerkræ, Mikrobølge - Personer: 4
  • 4 stykker and
  • 4 spsk Blommesyltetøj
  • 1 spsk Citronsaft
  • 1 fed Hvidløg, presset
  • 2 tsk Chilisauce
  • 1 stk. Ingefær på 2,5 cm revet
  • Reven skal af 1 citron

Prik andestykkerne godt med en gaffel. Læg dem på en rist på nederste rille i ovnen. Steg i 15-20 min ved kombinationen 200 grader/middel effekt afhængigt af kødets tykkelse. Rør blommesyltetøj, citronsaft, hvidløg, chilisauce, citronskal og ingefær sammen og kog i 1 min på højste effekt. Læg andestykkerne i et halvdybt ovnfast fad, hæld saucen over og steg i 10 min ved kombinationen 200 grader/lav effekt, til saucen er klar. Server på opvarmede tallerkener pyntet med opskårne løftoppe og citronskiver.

PS: Uden kombinationsovn. Prik stykkerne med en gaffel, læg dem i et fad på en rist og tilbered i 10 min på højste effekt. Læg dem i et ovnfast fad. Hæld saucen over. Tilbered i 5 min på højste effekt, til saucen er klar. Sæt fadet under en forvarmet grill for at give kødet en sprød, brun overflade.

Kilde: Christian Phillip, 01 Feb 94

 

 

Birthe's Madside