Birthe's Madside

 

Kalkun-hvidkålgryde
  • 1 kg hvidkål eller spidskål
  • 1 løg
  • 1 æble
  • 25 g smør
  • 2 dl tør hvidvin
  • 2 dl hønsebouillon
  • 2 tsk. Rosmarin
  • Salt og peber
  • 150 g bacon
  • 1 pakke kalkunfilet eller schnitzel (280-300 g)
  • Tilbehør:
  • Brød

Fjern de yderste blade af hvidkålen, snit kålen fint og skyl den. Hak løget, skræl æblet og riv det groft. Kål, løg og æble svitses i smørret i 2 min. Hvidvin, bouillon, rosmarin, salt og peber tilsættes og retten simre ved svag varme i 1/2 time. Skær kalkunkødet i tern og steg det på en panden sammen med bacon. Bacon skal være sprød og kalkunkødet gennemstegt. Vend kødet i kålen og server retten.

 

 

Birthe's Madside