Birthe's Madside

 

Kalkun-pie
  • Butterdej:
  • 200g mel *
  • ½ tsk salt *
  • 75 g koldt smør *
  • 1 æggeblomme *
  • * Kan erstattes med en pakke færdigkøbt, frossen butterdej
  • 300 g røget kalkunbryst uden skind
  • 1 dåse artiskokbunde
  • 1 stor fast tomat
  • 1 dåse bernaisesauce
  • 1 tsk karry
  • blomster og pynteblade af ½ plade færdigkøbt optøet, let udrullet butterdej
  • 1 sammenpisket æg eller æggehvide pisket med lidt vand

Bland mel og salt. Skær det kolde smør ud i melet og saml det til en fast dej med æggeblommen. Rul dejen ud mellem to lag bagepapir eller pergametpapir og stil den køligt i mindst 30 minutter. Skær kalkunkødet i strimler. Skyl artiskokbundene i koldt vand og lad dem dryppe godt af. Skær dem i mindre stykker og snit tomaten i pæne, små både.   Smag bearnaisesaucen til med karry. Bland kalkunkød, bearnaisesauce og grønsager i et ildfast fad og tryk det udrullede butterdejslåg over. Pensl med sammenpisket æg og skær påskelilier og/eller blomsterblade ud af det optøede butterdej. Lim dem på dejlåget med æg eller bag dem for sig selv og læg dem på den færdige pie bagefter. Husk at pensle dem så de bliver gyldne. Bag kalkunpien ved 200 grader i 20- 30 minutter eller til den er gyldenbrun, og indhædet er gennemvarmet.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag lille 5

 

 

Birthe's Madside