Birthe's Madside

 

Kalkun Jambalya
8-10 personer
  • 190 g kogt skinke i tern

  • ca. 150 g røget stærk spegepølse skåret i tern

  • 750 g kalkunkød uden ben, skåret i tern

  • 3 spsk olie

  • 3 løg, pillede og hakkede

  • 3 stilke bladselleri, hakkede

  • 2 fed hvidløg, pillede og fint hakket

  • 1½ grøn peberfrugt, udkernet og hakket

  • 4,5 dl ukogt langkornede ris

  • 2 1/4 tsk tabasco sauce

  • 3 laurbærblade

  • 1½ tsk tørret oregano

  • 1½ tsk tørret timian

  • 1½ dåse flåede tomater

  • 3 spsk tomatpuré

  • 11½ dl hønsebouillon

  •  

  • Pynt:

  • 225 g pillede rejer og hakket persille

I en gryde brunes skinke-, pølse- og kalkuntern i olie i 5 minutter. Kødet tages op med en hulske og lægges tilside. Herefter brunes løg, hvidløg, bladselleri og peberfrugt i 4-5 minutter. Vend de ukogte ris i og kom krydderier på sammen med de flåede tomater, tomatpuré og bouillon. Giv det hele et opkog, læg låg på og lad det simre i ca. 20 minutter. Se efter retten efter 10 minutter og tilsæt evt. lidt mere bouillon, hvis risen har trukket al væden. Når grønsagerne og ris er klar, slukkes for varmen, og det brunede kød blandes i. Læg låg på og lad jambalyaen stå i 5 minutter. Ved serveringen drysses med rejer og hakket persille.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside