Birthe's Madside

 

Kalkunboller med sauce, pasta og grøntsager
6 personer
  • 500 g hakket kalkunkød

  • 325 g kartofler

  • 2 tysk salt ¼ tsk. hvid peber

  • 1 knsp. cayennepeber

  • 1 æg

  • 1 æggehvide

  • ½-¾ dl letmælk

  • 1 spsk. fintrevet løg

  • 1 dl hakket persille

  • ¾ liter bouillon (vand + terning)

  • Sauce:

  • 1 lille bæger cremefraiche 38%

  • 1 æggeblomme

  • 2 tysk majsstivelse

  • ¼ tysk gurkemeje

  • ca. 4 dl siet suppe fra kogning af boller

  • salt

  • Tilbehør:

  • 400 g Firenze båndpasta kogt med

  • 5-6 gulerødder i tynde skrå skiver og

  • 150 g sukkerærter

Skræl, kog og mos kartoflerne omhyggeligt. Afkøl mosen. Bland kalkunkødet med kartofler, salt, peber, æg, æggehvide og mælk. Tilsæt revet løg og persille. Bring bouillonen i kog i en flad gryde. Form farsen til boller med en dessert- eller stor teske, som dyppes i bouillonen. Sæt bollerne på suppen og kog dem ca. 10-15 minutter afhængig af størrelse. Tag dem op med en hulske. Si og mål 5 dl suppe af til sauce. Til saucen piskes cremefraiche, æggeblomme, majsstivelse og gurkemeje til jævning i en skål. Bring suppen i kog. pisk halvdelen i jævningen og hæld det i en gryde. Bring saucen til kogepunktet og spæd evt. med mere suppe. Kom kødbollerne i og server med tilbehør.

Kilde: Jan Heidelbach Jensen

 

 

Birthe's Madside