Birthe's Madside

 

Kalkunbryst med champignonsauce
  • 1 kg kalkunbryst
  • 10 g smør
  • 1 tsk salt
  • peber
  • 1 dl vand
  • 1 dl hvidvin
  • Champignonsauce:
  • 2 forårsløg
  • 250 g champignon
  • 10 g smør
  • siet sky (gem 1 dl til næste dag)
  • 1½ tsk majsstivelse
  • 1 dl fløde 13 %
  • 3/4 tsk salt
  • peber.
  • Tilbehør:
  • pasta, f.eks. frisk, grøn tagliatelle
  • tomatsalat
  • flütes

Læg kalkunbrystet i et lille smurt ovnfast fad. Smør med smeltet smør. Drys med salt og peber. Brun kalkunkødet i 15 min. ved 225°. Hæld hvidvinen og vand ved og lad det stege videre ved 160°. Herefter skal kødet hvile i 20 min. indpakket i alufolie. Snit forårsløgene og rens champignonerne og hak dem groft. Svits forårsløg og champignon i smør. Tilsæt skyen, rør majsstivelsen ud i fløden og udrør den i saucen. Kog saucen igennem og smag til med salt og peber.

Kilde: Eva Hauschildt Sørensen

 

 

Birthe's Madside