Birthe's Madside

 

Kalkunbryst med æbler og pastinak
4 personer
  • ca. ½ kg kalkunbryst (helt stykke)

  • ½ tysk rosmarin

  • margarine

  • 1 tysk salt

  • groftkværnet peber

  • 2 løg

  • 1 pastinak

  • 4 syrlige æbler

  • ½ dl vand

  • 1 dl mælk

  • ½ dl tør vermouth

  • salt og peber

  • majsstivelse

  • Tilbehør:

  • 1 kg kartofler og 4 skiver groft brød

Kalkunbrystet skæres i skiver a´ca. 1 cm tykkelse. Skiverne drysses med rosmarin og trækker ca. en ½ time. Skiverne brunes på panden i margarine og drysses med salt og peber. Skiverne tages af panden. Løg, pastinak og æbler skæres i tern og svitses i margarine på panden. Vand, mælk, vermouth og majsstivelse piskes sammen og tilsættes når grønsagerne er næsten møre. Saucen smages til med salt og peber. Kødet lægges ned i saucen og varmes igennem.

Kilde: Hans Lund

 

 

Birthe's Madside