Birthe's Madside

 

Kalkunbryst med mangosalat
Kalkun, ris, salater 6 personer
  • Ris:
  • 1 dl vilde ris
  • 3 dl vand
  • ½ tsk groft salt
  • 6 dl løse ris
  • 9 dl vand
  • 1 ½ tsk groft salt
  • Kalkunbryst:
  • 25 g smør
  • 1 kg kalkunbryst
  • 4 dl hønsebouillon
  • 1/4 l piskefløde
  • 1 tsk honning
  • 2 spsk indonesisk soyasauce
  • 2 tsk frisk, fintrevet ingefær
  • 1½ spsk saucemel
  • Mangosalat:
  • 2 modne mangofrugter
  • 1 hovedsalat
  • 3 spsk appelsinsaft

Ris: Skyl de vilde ris godt. Bring vand og salt i kog i en gryde og tilsæt vilde ris under omrøring. Kog risene ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 45 min. Kog de løse ris i en anden gryde ( se emballagen ).

Kalkunbryst: Lad smørret blive gyldent i en stegegryde. Brun kalkunbrystet 3 min på hver side ( 6 min ialt ). Tilsæt bouillon, piskefløde, honning, soyasauce og ingefær. Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Vend kalkunbrystet og kog det i ca. 15 min., til det er gennemkogt. Tag kødet op og lad det hvile tildækket i ca. 10 min. Bring stegeskyen i kog og tilsæt saucemel under omrøring. Kog saucen igennem ved svag varme i ca. 1 min. Smag til.

Mangosalat: Skræl mangofrugterne og skær dem i tynde både. Fordel salatbladene på 6 portionstallerkner og anret herpå mangofrugterne. Dryp appelsinsaft over.

Ved serveringen: Bland de to slags ris og server dem i en varm skål.

Tips: I stedet for mangofrugt kan anvendes moden papayafrugt.

Kilde: Karolines Køkken 5.

 

 

Birthe's Madside