Birthe's Madside

 

Kalkunfrikadeller med Feta
3-4 personer

Kalkunkød smager ikke altid af ret meget, men lavet på denne måde kommer der virkelig smag i det, og så er det jo' stadig lavet med kød, der er meget fedt-fattig!!

  • 500 g hakket kalkun
  • 1 stort finthakket løg
  • 2-3 fintrevne gulerødder
  • 6-10 soltørrede tomater i små stykker
  • 1 bdt. hakket persille
  • 10-15 feta-terninger
  • 2 små æg eller 1 stort
  • ca. 1 dl mælk
  • ca. 2 dl hvedemel, rasp
  • salt og hvidløgspeber
  1. Rør alle ingredienserne undtagen fetaosten og persille sammen i en skål til en ret lind fars. Sæt den tildækket i køleskab 1 time.
  2. Mos fetaosten med en gaffel, og vend den i farsen sammen med hakket persille.
  3. Bland lidt mel og rasp med salt og peber i en dyb tallerken. Form farsen med hænder dyppet i mel, og tril dem i raspblandingen. De er stadig bløde, men de skal nok holde sammen.
  4. Sæt dem på panden, og brun dem gyldne i smør. Dæmp varmen og steg ca. 4 minutter på hver side.

Servering: Tilbehøret kan være grøntsager, salat, pasta og/eller kartofler.

Kilde: Jette Svendsen

Søren Mogensen

 

 

Birthe's Madside