Birthe's Madside

 

Kalkun i basilikum
4 portioner
  • 500 g kalkunbryst

  • 1 dl hvidvin

  • 100 g smør

  • 4 kviste basilikum

  • 4 blade savoykål, ½ x 4 cm

  • 2 skalotteløg, groft hakket

  • 100 g gulerødder, i julienne

  • 1 pind citrongræs, let knust

  • 50 g courgette, i julienne

  • 50 g porre, i julienne

  • 2 dl ananas saft

  • ½ dl kokosmælk

  • ½ dl eddike

  • ½ dl kokosmælk

  • ½ liter hønsebouillon

  • 1 spsk. tomatpure

  • 2 spsk. maizena til jævning

  • smages til med salt ,peber og soya

  • ris som tilbehør

Skyl, rens og skær grøntsagerne.

Hak basilikum og bland det med smørret. Skær en lomme i kalkunbrystet og kom smørblandingen derind. Luk hullet til med en kødnål.

Kalkunbrystet brunes på panden og kommes i stanniol med hvidvinen. Kom den i ovnen ved 175øC i 8 min.

Svits grøntsagerne på panden ved høj varme, citron pinden kommes ved men tages op før servering.

Kokosmælken, eddiken, ananassaften, boullion og tomatpure koges og jævnes med maizena. Smages til med salt, peber og soya og evt. lidt hvidvin.

Tilbehør: kogte ris

Kilde: Anne Nielsen

 

 

Birthe's Madside