Birthe's Madside

 

Kalkunkølle med tunsauce
8 personer
  • 1 kalkunkølle

  • 4 ansjosfileter

  • 1½ dl tør hvidvin

  • salt

  • peber

  •  

  • Sauce:

  • 1 dåse tunfisk naturel

  • 150 g mayonnaise

  • ca. 1 dl sky fra køllen

  • peber

  • 1 spsk kapers

  • 2 tomater

Skær ansjosfileterne i mindre stykker og fordel dem i køllen, der hvor lårbenet har sidet. Snør køllen med bomuldssnor, gnid den med salt og peber og læg den i en lille bradepande. Hæld hvidvin ved og læg alufolie over. Sæt køllen i ovnen i ca. 1½ time ved 200 grader. Tag kødet ud, pak det i folie og stil det køligt til næste dag. Gem skyen.

Sauce: Hæld væden fra og pisk tunfisken igennem med en el-pisker, så den findeles. Pisk mayonnaise og 1 dl stegesky i. Smag til med peber og måske lidt salt. Tag snoren af kalkunkøllen og skær den i tynde skiver. Anret dem på et fad og hæld saucen over. Pynt med kapers og tomatbåde.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

Birthe's Madside