Birthe's Madside

 

Kalkunkølle med valnøddesauce
Hovedretter, Ovnretter, Fjerkræ, Nødder m.m., Vin m.m. - Personer: 4
  • 1 kalkunkølle, ca 1½ kilo
  • 1 bundt persille
  • 2 dl vand
  • Marinade:
  • 2 tsk citronpeber
  • 1 spsk olie
  • 1 spsk soyasauce
  • Sauce:
  • 1 lille porre
  • 1 spsk olie
  • skyen fra kalkunen
  • 75 g hakkede valnøddekerner
  • 1 dl hvidvin
  • 1 dl Cultura
  • 2 tsk Maizena
  • 1/4 tsk salt

Overlåret fyldes med groft hakket persille og lukkes med kødnåle. Køllen lægges i et ovnfast fad. Ingredienserne til marinaden piskes sammen og smøres på køllen. Køllen brunes midt i ovnen 15 min. ved 225 grader. Vandet hældes ved, og køllen steger færdig i ca. 90 min. ved 160 grader. Mens køllen hviler under et stykke folie, laves saucen: Porren skæres i tynde ringe, svitses i olie. Skyen kommes i sammen med valnødder og hvidvin. Snurrer i ca. 5 min. Cultura og maizena piskes sammen og røres i saucen. Saucen koges igennem og smages til med salt. Kalkunkøllen skæres i skiver og serveres med valnøddesauce, pillekartofler og grøn salat.

Kilde: Stine Hansen, 23 Aug 93

 

 

Birthe's Madside