Birthe's Madside

 

Kalkunkrebinet med bacon

En god måde at bruge kalkunkød på-godt med bagte kartofler og stegte grønsager eller grov grønsagsmos.

  • 500 g hakket kalkunkød
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk grøn madagascarpeber
  • 1 æg
  • ca. 1 dl piskefløde
  • 8 skiver bacon
  • smør og olie til stegning
  • Bagte kartofler med fyld:
  • 4 store bagekartofler
  • 4-6 spsk creme fraiche
  • 1-2 hakkede salvieblade eller 3-4 spsk hakket persille
  • salt
  • peber
  • Råstegte courgetter med skalotteløg:
  • 4 skalotteløg i kvarte
  • 2 spsk olie
  • 1 lille courgette i skiver
  • salt
  • peber

Rør kalkunkødet med salt og peberkorn. Tilsæt ægget og rør piskefløden i lidt efter lidt og lad gerne farsen hvile mellem tilsætningen af fløde. Farsen skal have en tilpas konsistens, så den er nem at forme. Del og form farsen til 6-8 krebinetter, sno en skive bacon om hver krebinet og fæstn den med en tandstikker. Steg krebinetter på panden i smør og olie. Steg dem 3-4 minutter på hver side efter tykkelse, til de er gennemstegte. Skrub og bag kartofler møre i ovn eller mikroovn. Skær et låg af kartoflerne, udhul dem og rør kartoffelfyldet med creme fraiche og kryddergrønt samt salt og peber. Kom fyldet tilbage og læg låg på.Rist skalotteløg i olie, under omrøring i et par minutter. Kom courgetteskiver i panden og steg vidre til grønsagerne lige netop er møre og smag dem til med salt og peber. Ved servering anrettes kalkunkrebinetter med tilbehør på varme tallekener og pyntes evt. med lidt persille.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 1

 

 

Birthe's Madside