Birthe's Madside

 

Kalkun med selleripuré

  • ca. 600 g kalkunbryst uden skind og ben

  • 6 sk. saltet flæsk

  • 1 løg

  • 1 persillerod

  • 1 mellemstor selleri

  • 25 g smør/margarine

  • ½ dl piskefløde

  • salt, hvid peber

Hak løg og persillerod groft. Læg kalkunbryst i en gryde, kom flæskeskiver over. Kom de hakkede urter og vand ved. Kog kødet ved svag varme ca. 45 min. Hæld af og til suppe over kødet, det skal være mørt, og suppen kogt væk. Skræl sellerien, skær i tern og damp den i lidt vand. Pisk mosen med smør og piskefløde, tilsæt salt og peber. Fjern flæsket, skær kalkunkødet i skiver og server med sellerimos og grønsager.

Kilde: Nordisk Madkultur - Kostpædagog Birgit Østergaard

 

 

Birthe's Madside