Birthe's Madside

 

Kalkun på grønt
5 portioner
  • 1 Kalkuncyvette (ca. 900 g)
  • 2 Squash
  • 2 tsk Salt
  • 4 Tomater
  • Peber
  • 3 Porrer
  • 25 g Tørrede tomater
  • 1½ dl Vand, bouillon el. rødvin
  • Tilbehør:
  • Kartofler el. kartoffelmos

Læg kalkuncyvetten (udbenet overlår) med skindsiden nedad, og drys med salt og peber. Hak de tørrede tomater groft, og læg dem på kødet. Rul kødet sammen med skindsiden udad, og bind en snor omkring det. 2. Skær squash og tomater i tern, og skær porrerne i tynde skiver. Læg grøntsagerne i et ovnfast fad, og hæld væde ved. Læg kødet ovenpå, og stil fadet midt i en 180 grader varm ovn i ca. 1 time. Tryk grøntsagerne let sammen et par gange under tilberedningen, sådan at de ikke tørrer ud. Tilsæt evt. mere væde. Tag fadet ud af ovnen, og lad det stå i 25 minutter før serveringen.

Kilde: Let Nok, Levnedsmiddelstyrelsen 1994 Kenneth Skovly Pedersen, 09 Jan 95

 

 

Birthe's Madside