Birthe's Madside

 

Kalkunschnitzler i krydderurtesauce
4 personer
  • 4 schnitzler af kalkunbryst, a ca. 150 g
  • 2½ dl hønsebouillon
  • 2 hakkede skalotteløg
  • 50 g smør
  • 1 lille glas tør Vermouth
  • 1 dl piskefløde
  • 2 spsk hakket brøndkarse
  • 2 spsk hakket persille
  • citronsaft

Bouillon og skalotteløg bringes i kog til det er reduceret til det halve. Schnitzler bankes let ud. Steges nogle minutter på hver side i halvdelen af smørret. Holdes varme på et fad og dryses med lidt salt. Panden koges af i vermouth. Bouillon tilsættes og gives et kraftigt opkog i nogle minutter. Fløden og urterne røres i. Gives et kort opkog og smages til med lidt citronsaft, salt og peber. Panden tages af ilden. Resten af smørret piskes i i små klatter. Sauen hældes over schnitzlerne og serveres straks.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 1 - A la Carte fra JydskeVestkysten

 

 

Birthe's Madside