Birthe's Madside

 

Kalkun veronique
Hovedret, Mikrobølge, Fjerkræ - Personer: 4
  • 450 g Kalkunbryst skåret i små stk.
  • 25 g Hvedemel
  • 2½ dl varm hønsebouillon
  • 3/4 dl tør hvidvin eller vermouth
  • 2 tsk friskhakket esdragon
  • 4 tsk Piskefløde
  • 175 g grønne druer uden kerner
  • Salt & peber
  • 25 g Smør
  • Pynt:
  • Friske esdragonkviste
  • Små ristede brøncroutoner.

Forvarm et stort bruningsfad i 8 min eller efter frabrikantens brugsanvisning. Kom kalkunkødet i fadet med smørret, rør rundt og steg i 5 min på højste effekt. Rør rundt 2 gange under stegningen. Tilsæt melet og derefter bouillon og vin eller vermouth lidt efter lidt. Kog i 2 min på højste effekt, til det begynder at jævne. Rør 2-3 gange under kogningen. Tilsæt esdragon, rør rundt og kog under låg i 10 min på middel effekt. Tilsæt fløde og druer og smag til med krydderier. Kog under låg i 2-3 min på lav effekt for at gennemvarme retten. Må ikke koge. Anret i en opvarmetserveringsskål, pynt med frisk esdragon. Server brøndcroutoner til.

Kilde: Christian Phillip, 31 Jan 94

 

 

Birthe's Madside