Birthe's Madside

 

Kinesisk høne
Hovedretter, fjerkræ 4 personer
  • 1 poulard eller lille høne
  • Salt og peber
  • ½ tsk stødt ingefær
  • 8 chalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk olie
  • 2 gulerødder
  • 1/4 selleri
  • 1/4 blegselleri
  • 1 gul peberfrugt
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 rød peberfrugt
  • 3 dl boullion
  • Kinesisk soya

Skær hønen i ret små stykker uden ben og gnid dem med salt, peber og ingefær. Kog benene af i 3-4 dl vand med salt, gulerødder og selleri. Si bollionen og gem grønsagerne. Brun kødstykkerne sammen med hekkede chalotteløg og knust hvidløg i olie. Tilsæt snittede blegselleri stængler, renset og strimlet peberfrugter og boullion og lad retten småsnurre under låg til alt er mørt. Skær de kogte gulerødder og selleri i små terninger, vend dem i gryden og smag til med kinesisk soya. Serveres med løse ris.

Kilde: Henrik Nielsen 2:234/202.0

 

 

Birthe's Madside