Birthe's Madside

 

Kogt kylling-kartoffelret
4 personer

Tilberedningstid: 1 time

  • 1 spsk olie

  • kylling ca. 1 kg

  • 500 g kartofler

  • 4 gulerødder

  • 500 g selleri

  • 1 pastinak

  • 5 stilke persille

  • 1 l hønsebouillon

  • 1 tsk salt

  • 1 tsk hvid peber

  • ½ tsk cayennepeber

  • Jævning:

  • 1 spsk maizena

  • ½ dl koldt vand

  • 3 spsk hakket persille

  1. Kyllingen deles i 8 stykker og svitses i olien i en tykbundet gryde.

  2. Gulerødder, selleri og pastinak skrælles og skæres i store tern og tilsættes kyllingen. Svitses et par minutter.

  3. Kartoflerne skrælles og deles i kvarte på langs.

  4. Tilsæt hønsebouillon, kartofler, salt, peber og persillestilke, og lad det hele koge ved svag varme i 35 min. til kyllingestykkerner gennemkogte.

  5. Kyllingestykker og grøntsager tages op af gryden og lægges i et fad, der tildækkes.

  6. Suppen sies og gives et opkog med cayennepeberet.

  7. Jævn suppen med jævningen af maizena og koldt vand.

  8. Hæld sovsen over kyllingestykker og grøntsager og drys retten med hakket persille.

Kilde: Ernærings- og husholdningsøkonom Karin Andresen, Forbrugerrådet

 

 

Birthe's Madside