Birthe's Madside

 

Kogt kylling eller høne med pikant sovse

  • 1 høne eller stor kylling

  • 1½ liter vand

  • salt

  • 2 gulerødder

  • 1-2 løg i kvarte stykker

  • 2 laurbærblade

  • 8 sorte peberkorn

  • 2 hønsebouillonterninger

  •  

  • Til suppen:

  • 200 g små kødboller

  • ca 200 g melboller

  • evt. ærter

Vand, terninger, salt, peberkorn og laurbærblade koger op, heri den evt. optøede høne, som koges op og skummes – koger i alt 2 timer, ¾ time hvis det er en kylling. Kødet serveres til suppen med løse ris og peberrodssovs:

  • 2 spsk smør

  • mel

  • 3 dl suppe

  • 1½ dl kaffefløde

  • friskrevet peberrod

  • salt

  • peber

Restkød anvendes evt. i små stykker i en tomatsovs, lavet på dåse-tomatsuppe med fløde og ketchup. Serveres med båndspaghetti og revet ost. Kyllinge- eller hønsekød smager også godt i mayonnaise, med små æbleterninger og smagt til med karry.

Kogt høne smager godt med løse ris og forskellige gode sovse til:

Aspargessovs, derefter citronsovs, smagt til med citron og lidt hvidvin, så følger en gammeldags persillesovs og endelig en safransovs: Alle sovse laves som peberrodssovsen og smages til efter ønske. Til safransovsen skal anvendes ½ tsk safranpulver eller gurkemeje, der giver en smuk gul farve og pikant smag.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside