Birthe's Madside

 

Kogt kylling i champignon
Hovedret, Kylling - Personer: 4
  • 2 kyllinger a´1200 g
  • 3 porrer
  • 2 skalotteløg
  • 1 kvist timian
  • 10 hele peperkorn
  • 500 g champignons
  • smør
  • saften af ½ citron
  • 2 spsk mel
  • 2 æggeblommer

Kyllingerne bringes i kog i letsaltet vand med porrer, skalotteløg, timian og peberkorn. Simrer til de er møre - ca. 3 kvarter. Champignons skives og dampes på en pande i 1 spsk smør tilsat citronsaften og en smule af suppen fra kyllingen. Suppen fra kyllingerne sies. I en kasserolle afbages 2 spsk mel i ca. 2 spsk smør. Heri piskes nok af suppen fra kyllingerne til en lys og let sauce. Den smages til og simrer i 5-8 min. Ben og skind fjernes fra kyllingerne, og kødet lægges på et forvarmet fad. Champignons hældes i saucen. Æggeblommerne piskes i den hede, men ikke kogende sauce, der til sidst hældes over kødet. Serveres med små faste kartofler og en grøntsag til, samt evt. en Gewürztraminer fra Alsace.

Kilde: Andre Dewald, 14 Aug 93

 

 

Birthe's Madside