Birthe's Madside

 

Kogt poulard med peberrodssovs
 
Arbejdstid: 40 minutter
Kogetid: Ca. 1 time
Ikke fryse-egnet
  • 1 poulard

  • 2 stk salt pr. liter vand

  • 5-6 hele peberkorn

  • 1 suppevisk af porre- og selleritop

  •  

  • Peberrodssovs:

  • 3 spsk smør

  • 3 spsk mel

  • ½ liter hønsebouillon

  • reven peberrod efter smag

  • salt

  • peber

  •  

  • Endvidere:

  • persille

Hæld vand på den rensede poulard, så det dækker, og bring det til kogepunktet. Skum og tilsæt salt, peber og suppevisk. Lad den koge ved svag varme, til den er mør, ca. 1 time. Tag den op og hold den varm under folie. Si suppen. Smelt smørret og rør det sammen med melet. Spæd med den siede bouillon. Kom peberrod i efter smag og tilsæt salt og peber. Parter poularden i portionsstykker, som anrettes på et fad. Hæld lidt af sovsen over og server resten til. Drys med hakket persille. Kogte gerne melede kartofler serveres til.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

Birthe's Madside